Saluran pemasaran produk makanan dan minuman berpakej di AS

Di Amerika Syarikat, makanan berpakej dan minuman berpakej (sedia diminum) lazimnya diedarkankan dan dipasarkan melalui saluran seperti khidmatan pemakanan (foodservice), pasaraya, kedai serbaneka (convenience store) (seperti yang sering ada di stesen-stesen minyak), penjual barangan borongan, kedai kelab pemborong, kedai runcit dan kedai farmasi.

Dari segi keuntungan, peniaga dalam industri tersebut melapurkan bahawa saluran khidmatan pemakanan (food service) merupakan yang paling laris, terutamanya bagi minuman botol atau minuman dalam tin.

Oleh yang demikian, adalah penting sekiranya pengeluar mengenal-pasti saluran pengedaran yang paling sesuai bagi menyampaikan produk ke pasaran tersebut. Tentukan bahawa pengimpot dan pengedar di AS adalah pihak yang sesuai dan berpengalaman dalam saluran yang terpilih bagi maksud memasarkan kuantiti produk yang maksimum. Sekiranya pengeluar berminat juga untuk membina jenama, pilihan pengedar menjadi lebih penting kerana dialah pihak yang bertanggung-jawab untuk menjalankan aktiviti promosi dan menjaga nama baik jenama pengeluar.

Hubungi kami melalui www.usimportsupport.com


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s